Trebuie sa organizez un concurs in scoala mea.
D-apai daca e vorba de scoala mea, ori sunt director, ori sunt elevul cel mai popular. Si cum directorul prin definitie este nepopular, iata ca sunt elev din nou. Cum una din amintirile mele de la ora de informatica este cum “profa de info” credea ca placa video se afla in monitor, m-am decis sa cresc nivelul de cultura informatica al intregii scoli.
Drept pentru care am instaurat sus-numitul concurs “Procesarea Romaniei”, avand ca tema noile tehnologii in materie de procesoare si avantajele acestora.
Concursul a beneficiat de popularizare crescuta in spatele garajelor pentru fumatori de langa scoala, in toaleta fetelor (beneficiind deci de toata atentia baietilor atenti la fete, ca sa zic asa); nu in ultimul rand, am convins bodyguarzii sa poarte tricouri promotionale despre concurs. Tricourile promovau inclusiv un concurs de Miss Procesor, si anuntau de asemenea participarea extraordinara a Elodiei.
Evocand un larg entuziasm in randul elevilor, concursul s-a desfasurat sub inaltul patronat al marelui maestru in tehnologia informatiei, domnul Amedeus Intel-igentus.
Maestrul Amedeus a deschis concursul anuntand, bineinteles, premiile pe care eu le-am oferit cu marinimie:
Iiiiiiin coltul din stanga al ringului, beneficiind de o placa de baza roz si tichie de margaritare, zguduind pana la 600 de megahertzi in interfata de memorie DDR de 64 biti, suportand pana la doua soacre si instructiuni Intel MMX si AMD 3DNow!, dragi colegi, bai tovarasi, premiul numarul unu este una bucata
AMD Geode LX Processor.
Iiiiin coltul din dreapta al ringului, nascut dintr-o mama si doi tati, respectiv dintr-o placa de baza indragostita de un MMX si de un AMD K7, intarit prin hyperthreading la 70 de grade Celsius, cu 6 inimi in pieptu-i bombat, gata sa suporte trei guverne (si Boc toate), va asteapta stimate fete, plin de megahertzi si ultraviolete,
un AMD Opteron Six-Core 64 de biti.
Iiiiin coltul din mijloc al ringului, venit dintre trei ventilatoare speciale, expert in lupte de gherila cu videoclipuri HD, gata oricand sa isi foloseasca tehnologia HyperTransport (adica tehnologia care bate RATB si Metrorex si CFR la un loc), pregatit sa downloadeze cu 62% mai rapid filme, muzica si salariul pe trei luni, avem ca premiu
un AMD Turion Neo X2.
Marele maestru Amedeus se hotaraste apoi sa trecem cu totii la fapte, drept pentru care decreta in mod unilateral, definitiv si irevocabil inceperea concursului, care consta in intrebari din diverse domenii selectate aleator, fara eroare de virgula mobila.
Dragi concurenti, primul domeniu este “A fost sau n-a fost”
Maestrul isi trage ochelarii pe nas, infrunta eroic un accent de tuse seaca (publicul incepe sa faca pariuri daca e vorba de A/H1N1 sau de TBC), isi consulta foile cu intrebari dupa care le arunca ostentativ pe spate si clameaza, cu voce de ventilator tunat:
Din domeniul “A fost sau n-a fost”, va intreb daca a fost Microsoft amendata pentru introducerea Internet Explorer in structura Windows?
Maini transpirate se ridica din public. Pe la colturi se da cu banul, se fac calcule de probabilitati cu ajutorul unor procesoare neidentificate, pe scurt, se fac eforturi. In urma consultarii inregistrarilor video, este selectat la raspuns elevul Constantinescu, un cunoscut fan Solitaire si Lara Croft:
Onorat juriu, pot raspunde cu certitudine ca a fost si este o posibilitate plauzibila privind caracterul potential al unei infractiuni posibile si, deloc improbabil, foarte probabile. De unde si imposibilitatea sustinerii posibilitatii evitarii unei amenzi repet, foarte probabile.
Eu, in calitate de juriu, si fiind atat de onorat de Constantinescu, ii acord punctaj maxim, mergand si pe prezumtia unei posibile relatii de rudenie a respectivului cu fostul presedinte omonim al tarii.
Marele maestru si cu mine schimbam o privire cu subinteles. Incurajati de raspunsul pozitiv al publicului, ne hotaram sa continuam cu intrebari din acelasi domeniu.
Jocul Quake II, a fost sau n-a fost dupa Quake I, si a fost mai mult asteptat decat anticipat, si mai mult anticipat decat apreciat, sau n-a fost decat o anticipare la Quake III, care a fost, chiar si cand nu era deja, un mare succes de gloante – pardon, de piata?
Elevul Duke Nukem monopolizeaza inscrierea la cuvant si delecteaza asistenta:
What the hell are you waiting for? Christmas? … Life is like a box of ammo… bineinteles ca a fost sa fie un mare succes de piata, pardon, de gloante.
Ii dau punctaj maxim lui Duke Nukem si ii soptesc maestrului in casca sa schimbe urgent domeniul, ca situatia devine radioactiva.
Maestrul se conformeaza si anunta ca al doilea domeniu de testare a cunostintelor este domeniul intitulat “Legi”, din care avem doua intrebari.
Intrebare-ntrebatoare: Care este, si in ce consta Legea lui Ohm?
Raspunde cu prezenta de spirit eleva Mainboarda:
Daca tu esti ohm cu mine, sunt si eu oahma cu tine si facem un multiplayer cand vrea LAN-u tau.
Vizibil intimidat de aluziile de interconectare ale susnumitei, maestrul avanseaza a doua intrebare:
Care este si in ce consta si cine a inventat Legea Lui Moore?
Raspunde elevul Maxximilian Payne:
Legea lui Moore a fost emisa de Domnul Moore si este si consta in faptul ca numarul de tranzistori din circuitele integrate se dubleaza la fiecare doi ani.
Maxximilian simte nevoia sa impresioneze si adauga din proprie experienta:
Se pare ca aceasta lege se aplica si in materie de neveste – care devin de 2 ori mai ascultatoare la fiecare 2 ani. Asa zice taica-miu.
Constatand ca situatia incepe sa degenereze, ii propun maestrului sa trecem la lucruri si mai serioase. Amedeus anunta in consecinta ca ne indreptam cu intrebarile spre al treilea domeniu, intitulat “Tehnologii”, de asemenea cu doua intrebari.
Intrebare: Care este numele de cod pentru microprocesorul rezultat din fuziunea AMD si ATI, microprocesor care include capacitati de executie a instructiunilor 3D?
Se inscrie din nou cu succes la cuvant domnisoara Mainboarda:
Suspectul raspunde la numele de AMD Fusion, si ofera randamente foarte bune pentru toate cele 4 aspecte de utilizare – media, date, grafica si utilizare generala.
Aplaudam si punctam cu brio efortul domnisoarei; pana la urma, fata de elevii din ziua de azi, domnisoara chiar are veleitati de normalitate.
Intrebare: Care este tehnologia care presupune cooperarea dintre procesoarele grafice AMD si cele de sistem, pentru accelerarea aplicatiilor rulate?
Raspunde elevul Dima dintr-a saptea:
Mare maestru al procesoarelor, onorat juriu (iar ma simt onorat, nota red.), tehnologia la care faceti referire in interpelarea dumneavoastra excelent interogata se numeste ATI Stream, si face numai fapte bune peste tot si mai ales in jocuri. Puteti sa descarcati demo-ul Froblins de pe site-ul AMD, daca nu ma credeti.
REZULTATELE CONCURSULUI
In urma centralizarii punctajelor, i-am oferit lui Duke Nukem si Maxximilian Payne procesoarele AMD Geode LX si AMD Opteron. Elevul Constantinescu a primit o mentiune constand in promovarea id-ului de messenger pe viitorul site de torrente care va fi inchis de Politia Romana.
Eleva Mainboarda a primit premiul cel mare, respectiv procesorul AMD Turion Neo X2. Domnisoara Mainboarda a castigat si titlul de Miss Procesor, pe principiul ca cine se aseamana, se-aduna. In discursul de multumire, a promis solemn ca se lasa de multiplayer si se va rezuma la un singur LAN stabil.
Elodia nu si-a facut aparitia la manifestare, insa OTV-ul a filmat de zor, in speranta ca va surprinde macar fantoma acesteia si ii va lua un interviu.
Articol scris pentru SuperBlog 2009, care ne ocupa tot timpul, ne mananca zilele si ne albeste noptile. Organizat de PCNews.
Concursul Procesarea Romaniei | MoneyWatch.ro
Concursul Procesarea Romaniei | MoneyWatch.ro
Concursul Procesarea Romaniei | MoneyWatch.ro
Concursul Procesarea Romaniei | MoneyWatch.ro
Concursul Procesarea Romaniei | MoneyWatch.ro
Concursul Procesarea Romaniei | MoneyWatch.ro
Concursul Procesarea Romaniei | MoneyWatch.ro
Concursul Procesarea Romaniei | MoneyWatch.ro
Concursul Procesarea Romaniei | MoneyWatch.ro
Concursul Procesarea Romaniei | MoneyWatch.ro
Concursul Procesarea Romaniei | MoneyWatch.ro
Normal ca te simti “onorat de nota juriului”AMD, mai ales ca vei avea toate sansele sa fii din nou premiat cu ceva dolarei de catre “marele maestru al procesoarelor”!
Succes
Frumoase amintiri ti-au ramas din anii de scoala, dupa cum ai scris. Iar juriul a deliberat corect.
Ce profa de info era aia! Cred ca toata ora v-ati jucat pe net, nu?
)
Chiar imi place articolul!