Castiga ultima carte-cult in business: Free-The Future Of A Radical Price

4 Responses to Castiga ultima carte-cult in business: Free-The Future Of A Radical Price

 1. admin October 16, 2009 at 1:50 pm #

  Perfect de acord cu telefoanele. De Coldplay stiu, faza cu albunul Metallica mi-a scapat, stiam ca St Anger a fost blamat.

  In general, internet si free sunt 2 strategii care se stimuleaza una pe cealalta.

  Iti voi trimite in acest weekend pe mail cartea :)

 2. vladstein October 16, 2009 at 1:32 pm #

  cu receptoarele de satelit nu stiu cum sta treaba, dar un alt exeplu bun e cel cu telefoanele de (pen)ultima generatie oferite la preturi simbolice de 1 leu, evident, la achizitionarea unui pachet abonament pe 2 ani.
  referitor la artistii care isi afera gratuit muzica pe internet, situatia este cu 2 taisuri: ei spera la un numar de ascultatori, respectiv fani, cat mai mare, pentru a avea concerte cat mai populate, respectiv cu incasari cat mari cu putinta (acesta a fost argumentul pro). argumentul contra este ca, in ciuda gratuizarii produsului discografic, acesta poate fi slab calitativ-artistic si sa nu stranga prea multi fani (doar fani, nu ascultatori) la concerte (deci incasari slabe, deci, in lipsa banilor, artistilor le va veni foarte greu sa pregateasca urmatorul album discografic (nici nu mai vorbim de atragerea sponsorilor, brandurilor care vor sa se identifice cu ei, concediilor petrecute prin locuri exotice etc).
  un exemplu bun ar fi coldplay, al caror ultim album “viva la vida” nu a avut incasarile asteptate, iar un exemplu atipic este metallica, care, dupa lansarea albumuli “some kind of monster” (blamat de fani ca fiind cel mai prost… mie mi-a placut foarte mult) a avut in continuare concerte sold-out :D cum de altfel fiecare formatie/arist isi doreste.

 3. MoneyWatch July 22, 2009 at 6:17 pm #

  Asta voiam si eu sa transmit… ca e una din tehnicile “fumate” rapid si de ai nostri. Si aceasta strategie vizeaza un anumit model de profitabilitate, prezentat inclusiv in cartea “Art of profitability” – o alta carte extraordinara pe care intentionez de asemenea sa o prezint treptat.

  http://www.amazon.com/dp/0446692271?tag=motherblogger-20&camp=14573&creative=327641&linkCode=as1&creativeASIN=0446692271&adid=07Y3YPP2J2W3MQ50P7P6&

 4. cezar jipa July 22, 2009 at 5:34 pm #

  Dolce si Digi ofera receptoare prin satelit gratuit de mult timp.